Modrijani - Dekle s črnimi očmi (Modrijani TV)

Modrijani

Modrijani

11 tis. ogledi1

  Pesem Dekle s črnimi očmi je ljudska pesem, v kateri pa so pravzaprav tudi nekateri verzi Prešernove pesnitve. Kako je nastalo besedilo, kako je nastala melodija, koliko je pesem stara, kako se je prenašala z generacije na generacijo, Modrijani žal ne vemo. Smo pa pesem prvič slišali peti v družbi za mizo v okolici Laškega. Pel jo je žal že pokojni gospod Tine. Dekle s črnimi očmi smo nato priredili za večglasno petje in jo velikokrat izvajali na koncertih po Sloveniji.
  Do ljudskih pesmi in napevov Modrijani gojimo izredno spoštovanje, čeprav ljudskih pesmi ne pojemo na tradicionalen ljudski način, kot so se te pesmi pele nekoč. Naše babice in dedki so ljudske pesmi peli drugače. Modrijani smo pesmi priredili za večglasno zborovsko petje.
  Modrijani TV je nova zgodba Modrijanov. Z njo želimo še bolj osebno in neposredno izraziti naša občutja, ko igramo in pojemo v živo. Modrijani TV predstavlja skladbe Modrijanov in tudi drugih glasbenih izvajalcev. Pesmi so izvedene v živo. Posnete so v prvem poskusu, v nekaj minutah, tako kot v tistem trenutku čutimo. Tako dobimo edinstven zapis trenutka in občutkov. Iskreno, pristno, brez pretvarjanja.
  Dekle s črnimi očmi smo posneli "Pri Marku", v Novi Cerkvi, kjer smo Modrijani na pobudo Blaževe tete Silve dobili prva prava igranja. Ob koncu osnovne šole smo kot otroci že igrali in ob tem neskončno uživali. Teti Silvi bomo za to večno hvaležni, ker je takrat zaupala v nas in nam dala veliko priložnost.

  Sledi Modrijanom/Follow Modrijani:
  Website: www.modrijani.eu/
  Facebook: ansambelmodrijani/
  Instagram: modrijani_ansambel

  Komentarjev

  1. Lenčka Tonček Grešak

   BRAVO fantje Modrijani lepo ste to pesmico štiriglasno zapeli,..:):)

  2. paparac

   bravooo

  3. Natalija Ermenc

   👏👌

  4. Robert Vidmar

   Bravo